21. helmikuuta 2012

nyt tulee jotai upeeta :P

Tein täält isovanhempien koneelta aika kivoja löytöjä ja löysin mm. vuonna 2009 tekemäni tarinan :D Kirjotusvirheitähän tarinassa ei toki ole. Juoni on loistava ja juonenkäänteitä löytyy. NOOOT. Aattelin nyt kuitenki julkasta tän tarinan, jos teitä kiinnostaa. Ja jos ei kiinnosta niin ihan sama, löydänpä tän täältä joskus vanhempana ja saan nauraa ittelleni. Laitan ihan alkuperäsen version, mut lisään kappalejakoja, koska muuten ette pysty lukemaan.

Briettalan perheen elämää.

Olipa kerran perhe, joka oli hyvin rikas. He asuivat isossa omakotitalossa meren rannalla. Perheeseen kuuluu äiti 45v. isä 48v. Reetta 11v. Ann-Marie 9v. ja Tiia 7v. Heidän sukunimensä on Briettala.  Reetta, Ann-Marie ja Tiia käyvät koulua las Vegasissa. Siellä he asuvat. Perheen ainoa huoli on toinen perhe. Se perhe asui aika lähellä  Reetan, Tiian ja muiden taloa. Mutta se perhe oli köyhä. Perheessä on 4 henkilöä, Äiti ja kolme lasta. Tiia oli näistä köyhistä lapsista yhden hyvä ystävä. 

Briettalan perhe auttoi tätä köyhää perhettä kaikin tavoin. Vaate, kenkä ja ruoka-lahjoituksilla. Köyhän perheen ihmiset olivat äiti 47v. Ville 13v. Linda 11v. ja Tilda 8v, Redson. Redsonin ja Briettalan äidit olivat tunteneet jo ala-koulusta asti. Sen takia he tunsivat toisensa niin hyvin. Nyt on sunnuntai-aamu ja Briettalan perheellä on omat menonsa. Ensin ruoka sitten kenkä lopuksi vaate-lahjoitukset hoidettavana. Lahjoituksien antamisessa kesti yleensä puoli päivää. Tiian kaapissa oli tällä viikolla vain yksi vaate josta hän suostui luopumaan, T-paita. Reetta taas löysi toppeja ja shortseja joista hän suostui luopumaan. Ann-Marien kaappi on täynnä vaatteita joista hän suostuu luopumaan. Johtuu siitä että isä lahjoi Ann-Marieta aina.

Noin kahdelta Redsonit tulivat hakemaan lahjoituksia. He olivat todella onnellisia nähdessään mitä kaikkea tällä viikolla oli tullut. Äiti Redson sai Briettalan äidiltä myös jotain vaatteita. Ei tosin niin paljon kuin lapset. Tilda jäi Briettaloille pariksi tunniksi leikkimään. Linda lähti äitinsä kanssa sovittamaan vaatteita. Ville, ainoa poika jäi odottamaan rahasummaa jonka sai joka sunnuntai Briettalan äidiltä. Ville ei nimittäin halua käyttää likkojen vaatteita. 

Tilda ja Tiia ovat tosi hyviä ystäviä keskenään. Tilda tykkäsi olla Tiian kanssa koska hänellä on leluja. Tildalla on vain kaksi barbia ja yksi pehmolelu leluinaan. Reetta ja Linda ovat joskus yhdessä. Ei kylläkään kovin usein sillä Reetalla on paljon harrastuksia. Reetta harrastaa ratsastusta, modernia, curlingia, juoksua ja balettia. Ann-Marie harrastaa joukkuevoimistelua, muodostelmaluistelua ja kuvataidetta. Tiia harrastaa vain koulun liikuntakerhoa. Ann-Marie ei ole Redsonin perheen lapsien kanssa usein. Hän on vain Maryn kanssa. Koulussa Ann-Marie ja Mary ovat myös poikien kanssa. Tytöt ovat heidän mielestään tylsiä, ainakin oman luokan. 

Mary on nyt ajamassa pyörällä Briettalan kotia päin. Ann-Marie ja Mary ajattelivat mennä tänään huvipuistoon kausikorteillaan. Ann-Mariella ei ole tänään poikkeuksellisesti harrastuksia eikä Marylla, hänellä kun on tismalleen samat harrastukset. Vihdoin Mary saapuu. Hän kertoo jäänensä liikkenneruuhkaan ja että sen takia hänellä siis kesti. Ann-Marie ja Mary lähtevät heti  huvipuistoon. Tiia ja Tilda leikkivät juuri nyt barbeilla. Tänään Tilda saa jäädä Briettaloille yöksi. 

Tiian mielestä on mukavaa kun hänellä on ystävänään Tilda. Tilda pitää myös Tiiasta. Tilda ajattelee myös joskus että Tiia olisi jonkun muun kaverin kanssa enemmän. Ne eivät ole kivoja ajatuksia, sillä Tildalla ei ole muita ystäviä. Kukaan ei halua olla Tildan kanssa, koska hän on köyhä. Kohta Tilda menee hakemaan yökylä-varusteensa Tiian kanssa. 

Tällä välin Ann-Marie ja Mary ovat käyneet kahdessa laitteessa. Maailmanpyörässä ja vuoristoradassa. Vuoristorata oli hirveän nopea ja sen jälkeen piti mennä maailmanpyörään rentoutumaan. Ann-Marie ja Mary näkivät huvipuistossa (Las Vegas parkissa)  kaksi heidän luokkalaistaan poikaa, Viljamin ja Miron. Hekin olivat kahdestaan. Pian he olivat nelisin. Ann-Marie ja Miro tahtoivat koskiseikkailuun mutta Mary ja Viljami tukkijokeen. Sen takia he sopivat tapaavansa tunnin kuluttua kioski been takana. 

Miro ja Ann-Marie joutuvat odottamaan koskiseikkailuun aika kauan. He rupeavat juttelemaan koulusta ja kaikesta muusta hauskasta. Mary ja Viljamikin jonottavat tukkijokeen. Jonossa ei ole mukavaa ja sen takia Mary menee hakemaan hattaran itselleen ja Viljamille. Vihdoin kaikki pääsevät laitteisiinsa. Koskiseikkailussa on muuten mukavaa paitsi, että Ann-Marien paras hame tulee ihan litimäräksi. Tukkijokikin on hauska. Huono puoli siinä on että tukkiin tulee muita ihmisiä Viljamin ja Maryn lisäksi. Nyt on tunti kulunut ja kaikki ovat taas yhdessä.

Miron ja Viljamin pitää valitettavasti nyt lähteä. He ovat olleet Las Vegas parkissa siitä asti kun se avattiin, eli puoli kahdeksasta asti. Nyt Ann-Marie ja Mary menevät syömään pizzaa. He ottavat molemmat päivän erikoisen. Siinä on olivia, kinkkua, pekonia ja jauhelihaa.   

Tiia ja Tilda ovat hakeneet tavarat Redsoneilta ja rakentavat tällä hetkellä majaa pahvilaatikoista. Tilda saa olla onnellinen kun pääsi Briettaloille yöksi, sillä hänen siskonsa Linda olisi halunnut tulla Reetan kaveriksi mutta ei päässyt. 

Ville on tällä hetkellä ainoan kaverinsa Niklaksen luona. Niklas on kymmenen vuotta ja Ville kolmetoista, mutta se ei hirveästi haittaa. Reetta ja Linda ovat seikkailupuistossa muovaamassa savea. Se ei maksa mitään. Reettaa harmittaa kun hän haluaisi joskus tehdä jotain hauskempaa, mutta Lindalla ei ole rahaa. Linda saa kerran kahdessa kuukaudessa rahaa. Silloinkin vain vähän. 

Mary ja Ann-Marie lähtevät puistosta nyt sen takia, että se sulkeutuu tunnin päästä ja mitkään kivat laitteet eivät enää ole auki. Marykin on tulossa Briettaloille yöksi. Se sopi äiti Briettalalle vain siitä syystä että Ann-Mariella on oma huone. Reetalla ja Tiialla ei ole omaa huonetta. Tilda joutuukin nukkumaan Reetan ja Tiian yhteisessä huoneessa lattialla. Ann-Marie ja Mary ovat 17.20 Briettaloilla. He lähtivät viideltä ja polkivat pyörällä 20 min. Nyt he kuitenkin muistavat, että pitää lähteä hakemaan Maryn tavaroita. onneksi siinä ei mene kauan. Tähän aikaan ei ole ruuhkaa ja polkemisessa kestää vähän alle 10 min. Kun Mary ja Ann-Marie ovat Marylla on kulunut 11 min. Nyt Mary miettii mitä vaatteita hän ottaisi. Ann-Marie sanoo että arvo jotain vaatteita. Marylle tulee mukaansa pinkki pitkähihainen ja mustat samettifarkut.  

Nyt Ann-Marie ja Mary ovat polkemassa takaisin Briettaloille. Siellä heitä jo odotetaankin. Briettaloilla on oma uima-allas. Ann-Marie ja Mary menevät siihen. Uima-allas on 50 metriä pitkä ja noin 20 metriä leveä. Altaassa on lämmin vesi ja siinä on kaksi hyppyponnua. Toinen on 5 ja toinen 3 metriä korkea. Mary ei uskalla hypätä viitosesta joten hän hyppää kolmosesta. Ann-Marie hyppää molemmista vuorotellen. Uima-altaan vieressä on paljon uima-leluja, kuten patjoja lautoja renkaita ja kaikkea muuta hauskaa. Allas on matalasta päästä 1 metrin syvyinen ja syvästä päästä 1,80 metrin syvyinen. Tiia ja Tilda tulevat myös uimaan. He eivät uskalla hypätä edes kolmosesta. Tiia ei osaa uida kunnolla ja ottaa siksi kellukkeet. Tilda ei mitään apuvälineitä tarvitse. 

Altaassa on pian koko Briettalan perhe. Ahdasta pruukaa olemaan, sillä melkein kaikki haluavat olla altaan matalassa päässä. Isä ja äiti Briettala uivat (tai ainakin yrittävät) kuntouintia. Selkää, rintaa, vapaata ja perhosta. Briettalan perheen vanhemmat ovat tosi kilttejä. Joskus kun joku ohikulkija haluaa altaaseen uimaan niin hän pääsee, tietenkin pientä maksua vastaan. Nyt kello on jo niin paljon että kaikki poistuvat altaasta. Suihkuja on kolme, joten kaikki eivät mahdu samaan aikaan. Sitten syödään iltapalaa. Tänään on lämpimiä leipiä ja mehua. Tilda ja Tiia menevät jo nukkumaan. Kaikki muut valvovat vielä. Reettakin menee kohta nukkumaa, koska hänellä ei ole tekemistä. Ann-Marie ja Mary siirtyvät Ann-Marien huoneeseen. Alakerrassa on tällä hetkellä vain isä ja äiti. Hekin siirtyvät nyt ylös mutta eivät rupea nukkumaan.


Ann-Marie ja Mary pelaavat kännyköillään hetken. Sitten he kuitenkin rupeavat pelaamaan Ann-Marien tietokoneella. Aamulla kaikki ovat todella pirteitä. Uni on siis maittanut. Tänään Briettalan perhe, Mary ja Tilda menevät elokuviin. elokuvan nimi on, Las Vegas rock!!! Se kertoo pienestä tytöstä josta tulee laulaja jo 12 vuotiaana, Las Vegasissa. Reetta ei halua tulla, sillä hän on kateellinen elokuvan tytölle. Elokuva alkaa puoli yksitoista ja nyt on aika kiire. Kello on jo puoli kymmenen. Vain tunti aikaa. 

Nyt elokuva alkaa. Tiiaa ja Tildaa alkaa jo alussa kyllästyttämään ja he rupeavat nukkumaan. Reetta on kuitenkin pakotettu tulemaan mukaan. Hän ei jaksa katsoa elokuvaa vaan menee vessaan ja on siellä melkein koko elokuvan ajan. Elokuva on pitkä ja Ann-Marie plus Mary menevät Reetan kanssa vessaan. Lopulta äiti ja isäkin tulevat. He jaksoivat katsoa elokuvaa 3 tuntia ja 22 min. Nyt äiti sanoo että mennään ravintolaan syömään. Kaikki ottavat päivän erikoisen joka on rapeita kalapaloja perunamuusin kera. 

Syömisen jälkeen mennään uimaan ei tällä kertaa omaan altaaseen vaan Las Vegasin parhaaseen uima-paikkaan. Sieltä tullessaan kaikki menevät päivä unille. Ne tosin kestävät vain puoli tuntia sillä isä on varannut liput jalkapallon MM-kisoihin. Jalkapallo ottelu päättyy lukemiin 3-5 Las Vegasin hyväksi. Las Vegas pääsee loppuotteluun joka on huomenna ja sinnekin isällä on liput. Nyt konkkaronkka ottaa suunnakseen Las Vegas parkin  siellä he viettävät koko loppu päivän. Illalla viedään Mary ja Tilda kotiin ja Briettalan perhe menee nukkumaan.

 Ohoo toi oliki aikas pitkä. Toivottavasti vietitte hauskoja lukuhetkiä (säälin sitä joka oikeest luki tän) Nyt meen jatkamaan lomailua serkkujen kanssa, HEIPPAHEI!

5 kommenttia:

  1. leikitääs, et luin tän kokonaan:D lopetin jossai viidennes kappalejaos koska toistelit aika paljo:D söpöö tekstii nauroin paljo oot sulone marsi <3

    VastaaPoista
  2. säälin sua anna et ylipäätää alotit lukemaa ::D tää on vaa toooosi surkee XD naureskeltii tätä aika semi paljo serkkuje kaa ::D

    VastaaPoista
  3. sydämmmmeni suli tälle tarinallle <3

    VastaaPoista
  4. Hahhahaha :D Luin, just hauska, repesin eniten tos:
    "Tiian mielestä on mukavaa kun hänellä on ystävänään Tilda. Tilda pitää myös Tiiasta."
    Ja sit tää oli ihana <3:
    "Ahdasta puukaa olemaan, sillä melkein kaikki haluavat olla altaan matalassa päässä"
    Ihana postaus :D

    VastaaPoista

Kommentoi, risut ja ruusut otetaan vastaan! (: